ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΕ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΕ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. «Σταθμός»  παραμονές Πρωτομαγιάς η Υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη  και η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου σκοπεύουν να προσθέσουν άλλη μια αντεργατική υπογραφή και να χτυπήσουν με ακόμη μία πράξη δικαιώματα εργαζομένων της περιοχής
Το φρούτο των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης(ΤΣΑ) στη χώρα πρωτοεμφανίστηκε το 1997 σε 9 περιοχές της χώρας και συνεχίστηκε με την ψήφιση του αντεργατικού  τερατουργήματος  2639/98 με το οποίο έδωσε χαριστική βολή σε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων με το χτύπημα του 8ωρου, την νομιμοποίηση των «δουλεμπορικών» γραφείων, την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την εφαρμογή και διεύρυνση σε όλη τη χώρα των ΤΣΑ κλπ. Ο νόμος  περιγράφει  με απόλυτη σαφήνεια ότι οι θέσεις των «απασχολούμενων» ή καταρτιζόμενων των ΤΣΑ είναι θέσεις περιορισμένης απασχόλησης .
Τα ΤΣΑ αξιοποιήθηκαν για την εφαρμογή και επέκταση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, της προσωρινής δουλειάς και το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δηλαδή για την επέκταση της «ελαστικής απασχόλησης» που είναι στρατηγική επιλογή της πλουτοκρατίας. Αξιοποιήθηκαν ως εργαλείο αποδυνάμωσης των εργαζομένων, για να παραιτηθούν από τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση των αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Καμία σχέση δεν είχαν και δεν έχουν  με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων σε πανεθνικό επίπεδο, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τη διασφάλιση σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα.
Τα ΤΣΑ σήμερα επιστρατεύονται από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης ως ακόμα μια «λύση» ώστε οι εργαζόμενοι να συμπιέσουν και άλλο τα δικαιώματά τους.
Το ΠΔ που προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε περιοχές και επιχειρήσεις που υπάρχει αυξημένη ανεργία, πολύ πιθανόν να υλοποιείται με βάση αποφάσεις της Τοπικής Διοίκησης.
Με τον «Καλλικράτη» οι εκλεγμένοι συμφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική θα συμβάλλουν γενικά στην παροχή φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού στους επιχειρηματίες.
Είτε με προγράμματα με τον ΟΑΕΔ ή με την «κοινωνική εργασία –οικονομία»
Για το Εργατικό Κέντρο Β Συγκ/τος Δωδ/σου είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι υπόλογες και συνένοχες για τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι.
Υπόλογες θα είναι και οι πλειοψηφίες σε Δήμους και Περιφέρειες που υπογράφουν και προωθούν πολιτικές αντεργατικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και άνεργους
Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν.Αιγαίου να ματαιώσει  την συνεδρίαση για την υπογραφή του ΤΣΑ  και να δεσμευτεί  ότι δεν θα υπογράψει κανένα Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης
Καλούμε την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου να μην επιτρέψει  την υπογραφή αυτής της «συμφωνίας» να καταδικάσει και να καταγγείλει τις προθέσεις κυβέρνησης-περιφέρειας-Δήμου.
Καλούμε τους εργαζόμενους–σωματεία-άνεργους της περιοχής να δυναμώσουν την λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους,γυναίκες,μαθητές μοναδικό  δρόμο για να αντιμετωπίσει την επίθεση, για να μπορέσει τελικά στην πράξη να αρνηθεί κάθε θυσία για την πλουτοκρατία.
Καλούμε αυτήν την αποφασιστικότητα να την δείξει μαζικά στον ταξικό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς

Οι αντεργατικοί νόμοι και η αντιλαϊκή πολιτική ανατρέπονται με την πάλη ταξική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου